Tuesday, May 31, 2011

~Chocolate Cake~ Steamed~





Kek coklat moist kukus dari Musnida Bakery~ 

Promosi doorgift (versi cupcake)

RM 2.00 sebiji
min order 50 biji

100 biji- 200biji ~ RM 1.80 sebiji 
200- 500 biji~ RM 1.60 
500-1000 biji ~ RM 1.50 sebiji 

1000biji dan ke atas RM 1.30 shj!!! 

~Apam Polka Dot@Blossom




Demam Apam Polka Dot di hujung minggu!!!

Alhmdulillah~ apam2 ni smua selamat sampai ke tangan Azlina Hj MAhmud dr Felda Jerangau~ Terengganu~setelah berhempas pulas~ kami berjaya menghantar 200 biji apam ke Terengganu menggunakan bas~ seperti selalunya perkhidmatan bas sgt2 membantu~ 

Sebenarnya klu kawan2 smua nk tahu~ kos penghantaran ke luar Kuala Lumpur lebih murah berbanding sekitar Kuala Lumpur & Lembah Klang sendiri~ 

kenapa??

Utk penghantaran ke luar Kuala Lumpur~ sy hanya akan menghantar tempahan ke stesen bas utama spt Greenwood, Hentian Putra, Pudu@ Hentian Duta yg kosnya hanyalah sekitar RM5-RM20 shj+ RM10-15 utk upah driver yg tlg bwk brg tu~ 

So, kawan2 smua~ tk yah risau yer~ Alhmdulillah stakat sy berbisnes ni~ smuanya selamat smpi k tangan empunya diri~ dan utk pengetahuan smua~ bisnes sy tidak hanya bertumpu di sekitar Kuala Lumpur-Selangor SHJ! 


Monday, May 30, 2011

PROMOSI BULAN JUN 2011





SEMPENA SAMBUTAN HARI BAPA 2011 PADA BULAN JUN INI~ MUSNIDA BAKERY AMAT BERBESAR HATI UTK MEMBERIKAN 6 SET RED VELVET CUPCAKES SECARA PERCUMA KEPADA PELANGGANNYA~

BAGAIMANA???

BUAT SEBARANG PEMBELIAN DGN KAMI YG BERJUMLAH RM 150 DAN KEATAS UTK SATU RESIT~ ANDA LAYAK UTK MENDAPAT SATU SET RED VELVET CUPCAKE YG SIAP DIHIAS DGN KAD DAN RIBEN YG ISTIMEWA~ 

MUSNIDA BAKERY JUGA SEDANG MEMPROMOSIKAN 'TRIAL PACK' SET--COKLAT,KEK CAWAN, TARTLET DLL~ 

SILA HUBUNGI KAMI SECEPAT MUNGKIN~ ANDA MUNGKIN ANTARA YG BERTUAH !!  


Friday, May 27, 2011

MusNida Bakery: ~:: Cupcakes+Flower Bouquet::~/ Table BOuquet~

MusNida Bakery: ~:: Cupcakes+Flower Bouquet::~/ Table BOuquet~

~:: Cupcakes+Flower Bouquet::~/ Table BOuquet~












Mission For Today~ Completed! 

Alhmdulillah~ stelah bhempas pulas memikirkan mcmane nk design cupcakes table bouquet requested by my friend; Nurul Alia Zulkifli.. akhirnya begitulah hasil yg sy dpt~ Pening lalat juga cari segala macam hiasan kt kedai~ situ sana sini sy cri lilac purple colour~ huhuhu~ 

Byk betul sy snap gmbr kali ni~ tk tau knpe~ mybe bcoz this bouquet is so special to me~ then i don't want to miss any best shot for this~ hehe

SO....

To all my friends yg teringin jga nk order cupcakes bouquet mcm ni~ blehla sms sy: 019-6570420(NIDA).. sy akan decorate ikut bajet anda smua~ so, don't worry~ starting price utk cupcakes bouquet RM 45 yer~ Enjoy Watching.. Loookinnng n Staaaarrinnnng ~~~ lalala

~::COklat~ Corporate Gifts~





Thursday, May 26, 2011

~Chocolate lagiii~



Salam~ misi membuat coklat kaler pink+purple bru je selesai~ lega tk tkate~ alhmdulillah~ order ni smua dr Azlina~ my FB fren~ dia ni sgt2 excited time sy tag gmbr coklat2 yg dia order kt FB~ hr had ni kenduri dia kt trg~ 

so smlm sy pon buat la delivery smpi Petronas sblum tol gmbk~ mmg nmpk dgn jelas la seri org nk kawen n yg best tu tgk kt lam keta dia~ fuuhhh mcm nk pindh terus~ byk brg~ + 3 kotak coklat lgi~ 


Alhmdulillah Azlina ngn adik dia happy je~ msi sterusnya utk dia~ pos apam polka dot k terengganu pagi Sabtu ni (^_^)



gmbor cekelat yg d order oleh Azlina utk wedding 29 hb nti~



gmbr close up~ pink+purple~ sgt2 sweet~ 



ni gmbr coklat utk htrn~ special requet dr azlina jga~ so colorful~ 



ok tak???

creative jga Azlina~ kdg2 mcm nila~ byk sy blajar dr customer sy~ tk terfikir nk combine byk2 kaler tp bla dh buat~ bru nmpk~ 





so, misi sy nti hr sabtu~ kite tgk je yer ape akan jadi~ lalalaa


opppsss sblum tu~ sy bjaya jga buat cistat~ Azlina add order sbb ade trial pack promo~ THaNk YOu Azlina~


Wednesday, May 25, 2011

MusNida Bakery: ~:: Baking Classes~

MusNida Bakery: ~:: Baking Classes~

~:: Baking Classes~

DEAR FRIENDS~
Pada Hari Sabtu (28 MAY 2011) sy akn buka sesi utk kelas membuat kek coklat kukus,cistat,tartlet dan apam~ PAda kawan2 yg bminat sila hubungi sy SECEPAT MUNGKIN! Yuran yg dikenakn mmg sgt2 berbaloi~ 

KELAS INI AMAT SESUAI UTK SESIAPA SHJ YG MEMPUNYAI MINAT UTK BERBISNES SPT KAMI, SURI RUMAH~ BAKAL SURI RUMAH~ DN PADA YG INGIN MENAMBAH PENDAPATAN BULANAN~ (^_^)
**********************************

Kelas 'Baking' utk HAri Sabtu (28 Mei 2011)~ 
Lokasi: BBS FASA 2A,SELAYANG~SG TUA

SEsi Pagi~ (10.00-12.30tgh)

Cheese Tart: RM120 ~ promo price~ RM 80 ONLY! (10.00-11.15pg)

Fruits Tartlet : RM 120 ~ promo price~ RM80 only! (11.15- 12.30 tgh) 
******************************************************************
Sesi Petang ( 2.30- 5.00 ptg)

Kek Coklat MOist KUkus : RM 150 ~ promo price~ RM60 ONLY! (2.30- 3.45 ptg)
Apam POlka DOt: RM 80~ promo price ~ RM 40 ONLY!!( 3.45-5.00ptg) 


UTK 4 RESEPI:~ RM 450 ~(STANDARD PRICE)
*****************************************************************************
ISTIMEWA UTK HARI SABTU 28 JUN 2011~ 


**DISKAUN LEBIH DARIPADA 50%!!!!!!!! 
**BELAJAR SEMUA SKALI PADA HARGA RM250 SHJ!- utk hari sabtu 28/6

~ MAX 5 ORG SATU KELAS~ 'HANDS- ON'
~ MAKAN MINUM DISEDIAKN
~ SEMUA PESERTA DPT MEMBAWA PULANG HASIL KERJA TANGAN SENDIRI~~ 

SIla hubungi kami utk keterangan lanjut SBLUM HARI KHAMIS (26/5 SBLUM 12.00THGARI)~
  
   0196570420 (nida)
   0194425646 (mus) 


(^_^) TEMPAT ADALAH TERHAD! 

* PESERTA DIMINTA MEMBAWA APRON+KAIN LAP SENDIRI~ 
* SILA PASTIKAN ANDA MEMBACA NOTE BAKING CLASS SBLUM DTG YER (^_^)

Saturday, May 21, 2011

~:: cHOcOhOLIC::~


~::Roteeyyyyy FreSh (^_^) ::~


Roti~ is ~ bread~::~

Since Mr Muscamarol ni dh jd fulltime baker like his wife~ minat dia mkin jadi2 utk apply smula what he had learned before~ I'm SOOOoooooooo HAppy For HIM~ 



see...







Before this my roomate ni slalu gk wat roti~ time tu just utk mkn sendiri~ skg ni mmg utk bisneS~ so, klu sesape yg teringin nk order roti~ ape2 jenis combination pon insyaALLAh kmi cuba buat~ slalunya yg suke mkn roti yg fresh+home made ni mmg suke order~ ape tgu lgi~ kol ktorng cpat2 yer~ 

Thursday, May 19, 2011

~ ::Cupcakes Bouquet::~


Special Cupcakes+ Table Bouquet 


Finally~ sy bjaya melaksanakan cita2 sy~ nk hadiahkn cupcakes bouquet kpd 2 org kawan baik saya~ Siti Zulaikha Ismail & Nazlin Azman~ 

Hadiah ini sy berikan khas pada mereka sbg hadiah perpisahan~ sob* 

Sedih nye bla diorg nk pindah (wlau hakikatnya sy yg keluar dulu*) hehee sbb diorg ni slalu jd teman baik sy tika susah n senang~ sy amat menghargai persahabatan ini~ buat Ika~ this is the only thing yg k.nida dpt bg kat ika~ smoga apa yg ika cita2 kan akan tcapai n i'm soooooooooooooooo haaappppppy for you~~~~  there are sooooo manyyy goood news i've heard from you lately and hopefully this friendship remains abadan abada~~

The same goes with you Nazlin~~ since 1st time akk knal awak~ awk slalu tlg akk~ esp it terms of giving morale supports~ very appreciate them~ slalu share the goods and bads with you and akk sgt tharu sbb lyn amat memahami akk bla akk sbut pasal arwah mak akk~  Hopefully your life will be better soon and I hope too, this friendship remains forever~ Aminn 


These are the pictures of the bouquets::~














Purple+ Pink is such a very niceeeee colour!!! I love it and I Like it sooo much~ 

New!!!! Trial Pack Promotion~~



Dear Friends~ since there are so many requests of trial pack promotion~ Now, we offer to you our trial pack promotion especially for those who want to try our scrumptious cupcakes,tartlets, chocolates and etc for the first time~ 
We hope that by offering this with the most affordable price, our customers will enjoy the 'yummilicious' cakes /cupcakes/ tartlets and chocolates and we ensure the satisfaction until the last bite!!  And... of course the next order~ hehe

Here is the price list for our trial pack promotion (^_^)

Cupcakes (Assorted Flavors -max 2 flavors per box+ simple Butter cream Deco) ~ 6 cupcakes per Box
~ RM 15 ONLY! 






Cheese tart ~ Medium Size ~ Blueberry/Kiwi/Strawberry/ Chocolate~ 9 pcs per Box
~ RM 13.50 Only!




Fruit Tartlets (Fresh Fruits) ~ 9 pcs per Box 
~ RM 13.50 Only!!




~Chocolate ~ 
24 pcs per Box 
~ RM 18.50 Only!






 Apam Polka Dot (Medium Size) 
25 pcs per Box
~ RM 14 Only !!! 






Good News!!!!! 
MusNida akan berada di Perak-Penang- Kedah- Perlis pada 2-5 Jun 2011 ini~ pada yg berada di area yg berkenaan & ingin membuat tempahan~ SILA ORDER AWAL supaya kami boleh set time n pick up point. OK~


* Delivery charge RM 5.00 shj jika anda bersetuju dgn pick up point yg kami tentukan ** 
This delivery charge is only applicable for that duration ONLY!!!  

Wednesday, May 18, 2011

Monday, May 16, 2011

~::Macaroons::~










Salam everyone~~ macaroons fever~ huhu~ lme sy teringin nk mkn macaroons~ huhu tp tk bminat nk buat sendiri~ ntahla knpe~ then i ordered dgn kawan,nurul fawz~ dia ni dh lme buat bisnes bakeri since we graduated~and, believe it or not, i was inspired by her too~ (frankly)~~ this is her website:  http://ambitionbakers.com/~ please check it out! (^_^)

I was so happy to meet n share some experience with her~ She is soooo nice! byk btul dia share experience dgn ktorng~~  syukur sgt2 ada kawan mcm dia~ 

smlm dpt je macaroon ni terus ngap lam keta~ huhu sedap giler! seyes! sgt2 suke lg2 flavor blueberry~ macaroons ni sgt2 sesuai utk any events~ so, klu korg nk order macaroon bleh order ngn nurul fawz~ k