Saturday, June 11, 2011

~:: rED VeLvET cc +cREAM cheEsE fROStIng ::~ UNforgettable Experience~








Salam Uols!!! Welcome back Musnida Bakery~(^_^) !!!! 

Last 2 weeks mmg sgt2 hectic! mane taknyer~ cuti sekolah~ order banyak esp 4 weddings~birthday~ etc.. Alhmdulillah, skg ni dh ok sket~ bleh taip2 entries n everything~ disebabkan kesibukan ... byk yg sy tlupa amik gmbr~ seyes sgt sedih~ yg sempat sy shoot ni jela~ 

REd VElvet CC ~ ordered by kawan FB sy~ tk knal pon akk ni sape~ dia pnah order apam polkadot, cistat mini and fruit tartlet mini ~ then bru2 ni dpt lg call~ 3 days b4 blik ke Utara, dia mtk sy buatkn red velvet CC utk htrn adik lelaki dia klu tak silap~

Apam polka DOt


Blueberry Cistat(mini)

Fruit tartlet (mini)

Kak Shikin ni sgt2 friendly~ felt so nice to talk with her even though I didn't know her personally( sbb yg buat delivery utk dia was my hubby) ... then I tnye la dia~ how was the food tasted~ then she said that everyone was so happy and enjoyed them~ Alhmdulillah~ good response dr dia and I felt happy and satisfied too!!! 
Then.. the best thing yg sy nk share kali ni~ sgt2 bertuah sbb kak shikin ade share satu secret recipe utk buat Red velvet CC which is sy rase klu org lain mmg tak kan@susah nk buat pkara mcm dia buat ~  dia share ngn sy mcmne nk buat REd VElvet Cake pling best~ nk tau tk??


This is beet root~ kak shikin told me that she always uses this when she bakes red velvet cc~ BUT~ UNFORTUNATELY kt area Gombak~ Batu Caves~ Selayang smpi ke KL(Chow kit) sy cari benda ni tp tk ade~ sgt frust~ so.. klu ade dkalangan uols yg dpt cari menda ni n lg bgus klu ade kt area Selayang~ tlg bgtau sy !! ASAP


REd Velvet b4 diletakkn lam Oven~ 



                                                        setelah masuk lam oven~ inilah hasilnya~

ni hasilnya setelah dihias mengikut permintaan kak shikin~ tp tak cukup lgi~ sbb time tu tkde idea mcmne nk buat butterflies~ hoho~


alhmdulillah~ the butterflies pon appeared!!! huhu ~ 




                                           close up sket~ (^_^)~

jd tk?? the butterflies from hearts~ haha 


then~ inilah yg sy htr pd kak shikin on that day ~ takkan sy lupakn sbb sy dpt mkn red velvet cake yg dia buat!! sgt SEDAP! seyes!!  mmg kalah DELIcious! sgt sedap~ sepotong pon rase tk cukup~

Alhmdulillah~ syukur pada Allah Taala yg mengurniakan customer mcm kak shikin~ tk lokek ilmu~ willing to share the secret with new baker mcm kami~ 

No comments:

Post a Comment