Monday, October 31, 2011

~Choc Moist CC~ Doorgift~




waaaaa...rase nk menangis je! ni je gmbr yg sempat diambil oleh sy~ mini choc moist cc order yg sy dpt dari kak zizah~ neighbour kt BBS 2A utk mjlis pertunangan adiknya~ 
sy sedikit tlmbt menyiapkn kek ni~ huhu~ tp alhmdulillah~ smua nya smpi mengikut apa yg beliau nk la~ 

TQ byk2 kak zizah~ dia sgt2 puas hati dgn cupcakes ni~ padan dgn harga ktanya!! smpikn dia crita lg anak dia mtk sorokkn kek ni 2 kotak~ huhu

Sy happy buat org happy!! hehehe


~:: Choc MOist CC::~ Buttercream TOpping




Choc MOist CC ordered by Cik Mastura NOrdin utk BF dia~ happy sgt cik mas nk celebrate birthday dgn Bf dia..dh booking 1 bulan lebih awal nih!! huhu~ kte cikmas, nk tema Honda~ her Bf nyer dream car i guessed~ cikmas suka yg simple~ ni je sesimple yg bleh sy buat~ huhu~ tema perodua lak tu sbb BF dia ade keta Perodua~ tu yg hentam sja nih! hhaaha..

~:: Red Velvet cc~fresh fruits version~



Last week nye order ni~ from kak lily~ tq kak~ last minute order daripada kak lily~ nasib baik sy sempat buat n cari fruits~ kak lily request red velvet ni sbb dia tk pnah rasa red velvet..nk yg kurang manis+ada buah~ alhmdulillah~ good feedback grom her~

~::Elmo ~emo~elmo~::~




Rasanya dh lme tk beronline~sgt2 bz+my lappy ni ad probs sikit.huhu..alhmdulillah hrni dh ok~ elmo~emo~ hehehe~ ordered by lecturer kt tpt kje lme~ utk hubby dia kot... huhu..tq ye nadeera!! sy hrp awk suke! 
  

Sunday, October 23, 2011

~:: 1001 kisah hidup... suka duka::~


Entri kali ni sgt2 la special~ sbbnya kali ni Allah dh kenalkn kami dgn sorg hamba Allah yg bnama Rezuan REzali~

Bila Tuhan Menguji

Assalamualaikum...
nur nak berkongsi perjalanan hidup seorang hamba Allah nie. dia menderita sakit sendi akibat accident lepas dia ambik result spm dia tahun 2004. kalau tak silap, umur dia dah 25 sekarang.

Rezuan Rezali (fesbuk rezuan)
SMK Merchang, Marang, Terengganu (1999-2003)
UiTM Arau, Perlis


selepas je eksiden tu, dia takde kecederaan luaran. tapi kuasa Allah kita tak tahu. dia mengalami kecederaan dalaman yang serius. 


sebelum nie sebelah kaki dia dah kena potong. malangnye, sebelah lagi terpaksa dipotong. this pic a day before dia operate.



mengikut cerita kakak nur, rezuan nie seorang yg sangat kuat semangat. semoga Allah lebih kuatkan lagi semangat rezuan, sembuhkan penyakit dia.

keadaan rezuan yang terpaksa menggunakan stoma bag.


gambar selepas operation amputate kaki rezuan. doktor kata dia kena meniarap selama 4 minggu selepas operate nie.



Rezuan sekarang berada di PPUM wad 8U



kepada anda-anda yang mengenali Rezuan, atau yang prihatin dengan nasib dia, boleh la datang menziarahi dia di PPUM wad 8U. Semoga keprihatinan anda semua dapat memberi semangat kepada diri dia.

yang ingin menyalurkan sumbangan kepada dia boleh salurkan sumbangan anda ke akaun Bank Islam Rezuan Bin Rezali, no akaun 13044-02-076350-4

atau hubungi ibunya Puan Zaiton : 019-7141457

(gambar-gambar ni diambil oleh Rosnida Omar pemilik blog Musnida Bakery)

hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa anda-anda yang membantu rezuan walaupun dengan hanya mendoakan dia. walaupun dia bukanlah saudara sedarah sedaging kita, tapi dia tetap saudara seislam kita.
(marah betul nur dengan manusia yg mempersoalkan hubung kait rezuan nie dengan orang yang bantu dia. tak boleh ke tolong dia walaupun dia bukan saudara mara kita?aihhh...geram!huhu...)




~::Roteeyyyyy FreSh (^_^) ::~


Loaves ordered by Kak Sabariah( Fara's mom)...ktenye dia suke sgt mkn roti..tanak yg ada inti so, dia order la loaves nih.... alhmdulillah..dia puas hati~ mna taknya.. roti ni bru kuar dari oven terus kmi htr... ktenye sgt gebu n sedap!

Roti hasil kerja Muscamarol Effendy ni mmg sedap.. wlaupon kat luar sna byk yg jual roti..tp roti kmi ttp yg terbaekkkkk!! sbbnya mmg kami guna bhn2 yg bkualiti,bersih,halal dn suci... tiada bhn pengawet mknn sebagaimana dgunakan oleh syarikat roti tkemuka....(.. pling lme tahan 3@4 hari je~ takla smpi seminggu..dua minggu....)

Kami terima tempahan daripada individu yg sukakan kesegaran roti,yg mementingkn kesihatan(tk suka bhn pengawet dlm mknn)..dan yg paling penting sukakan roti home-made~ mcm buat sendiri kt rumah!!
Klu ada sesiapa yg ingin membuat tempahan secara pukal~ kami amat2 mengalu2kn tempahan daripada anda~

~Chocolate ~Birthday Gift::~


"Happy Birthday Fara"

Set Coklat 35 biji ordered by fara utk fara jgak..BFF ktenye... tq Fara Malek! 

~Red Velvet Cupcakes~






Red Velvet~ ordered by nisa utk wedding day~ Selamat Pengantin Baru utk Nisa~

Tuesday, October 11, 2011

~:: Carrot Walnut Cake~ Roses::~





This is my 2nd/3rd time in trying to make roses~ hahaha.... alhmdulillah my customer tk request nk decoration mcmne.. so...

TQ again to kak JIhan... Carrot Walnut Cake~ mmg sgt sedap dimakan dgn cream cheese frosting.. hmmm



~::Soccer Theme::~









Thanks to Kak Jihan@KMKL~ (^_^)

Order from Kak Jihan~ Kek Coklat Moist (Soccer THeme) , Kek Carrot Walnut n Apam Polkadot~ 

Actually kak Jihan request kek Real Madrid.. mcm ni ~




tapi...susah nk jumpe edible image Real Madrid~ yg byk Liverpool..tk pon Arsenal... alhmdulillah dia agree jgak utk tema  Soccer tu... 



Saturday, October 8, 2011

~:: Choc MOist CC::~ Buttercream TOpping









Alhmdulillah... rezeki lg.. order from my neighbour..kak zizah utk mkn2 kt rumah dia.. choc moist cc..order yg sy dpt time 'open taman' hrtu.. kak zah kte nk saiz yg sma mcm hrtu... tq kak zah!!

Friday, October 7, 2011

~:: Apam Polkadot~no more dots.... ::~



apam polkadot..order dr kak nor utk mjlis mkn2 sek anak dia..kali ni dia request tanak dot2 tp nk huruf... huhuhu.. tk pnah terfikir pon... tp menarik jgak.. 

~:: Red Velvet Cake::~






Red Velvet Cake 

Alhmdulillah... Rv Musnida Bakery still menjadi kegemaran smua lapisan masyarakat... kek ni di order oleh Wani~ tq wani!!! 1st time dia order kek ni.... hopefully dia ske n repeat order... huhu

~:: Red velvet CC~Spiral~





Red Velvet~ order drpd Pn Salwa Zaidi~ tq wawa(^_^)..sepatutnya cc ni utk birthday dia nxt week tp tpaksa diawalkn krn yaya dh tk sbr.kte wawa, yaya(her lovely daughter) hr2 tanya bla nk dpt cc ni... 

~::Pink+White~ Choc moist cc~



Pink+white~ order frm kak azizah~ regular customer Musnida Bakery..nmpknya kak zah ni sgt2 sukakn simple deco cupcake ~ tq kak!