Saturday, June 11, 2011

~Chocoholic::-- Chocolate Lollipop ::~

Chocolate Lollipop~ 

RM 1.20 satu

Min Order 50 btg

Warne boleh pilih ikut suka~ maksimum 3 jenis warne~ 






~Chocoholic::-- Chocolate Lollipop + Edible Image::~


Chocolate lollipop with edible image~ RM 2.00 shj! min order 48 biji


Gambar bleh pilih~ 

Barbie, Ben10, Mickey Mouse, Pooh, Upin Ipin dll~ 

Untuk tempahan: Hubungi sy; 019-6570420 (nida) 

Utk 48 biji, bleh pilih 2 jenis gambar kartun; cth~ Barbie& Pooh









~::Red Velvet CC with Buttercream Frosting+ Cupcakes Table Bouquet~ Pink Version::~


Order lgi~ 

Kali ni sy dpt order dr kawan FB juge~ spt biase~ tak knal in person except kt lam FB la~ Natrah~ 

Yg ni gmbr red velvet CC requested dr natrah utk diletakkn kt ats meja pengantin nti~ 





orange+yellow~ 


Pink Table bouquet cc utk majlis tunang~ 





~Red Velvet Cakes~






Odw kami pulanh ke KL.. dpt g satu kol dr kawan my hubby~ nk order kek utk colleague dia~ sebiji red velvet cake utk esoknye!! bleh imagine tak~ klu tak terima order ni ~ nti oeg fikir ape plak~ dh la yg order ni smebody juge~ huhu~ so ktorg pon agree to accept d order~ 

Yg best tu ktonrg ingt bleh smpi awal BUt the traffic kt highway time tu sgt2 terrible! bertolak dari perlis around 3.30pm~ smpi kt KL 2.00am!! haha! such a lonnnggg longgggggg journey!! 



Dh tu pepagi lg dh start bz utk order yg perlu dihantar b4 lunch hour~ at last~ nila hasilnya!! red velvet cc with cream cheese frosting!! perlu di hantar k court jln duta~ 


huhu~ kali ni sy sedikit tidak puas hati dgn hasil kerja sy yg serabut!! huhu 




                                         
                                         Alhamdulillah~ this cake selamat smpi ke tangan org yg sepatutnya~

        then.... keesokan hari sy menerima kunjungan dari family terchenta~ abah n adik2 dtg bertandang ke rumah dari terengganu~ huhu (^_^) ~ sgt best time ni utk family gathering sbb smua ade! at that time sy rindukan arwah mak!! sgt!!! sbb klu la dia ade~ diala org yg pling happy time mcm ni!!

                                     Yang ni gmbr last time ktorng kuar g mkn same2 (^_^) ..It was on 2008!!


yg ni plak gmbr time convo~ mmg satu family ade time ni + my uncle(mak's youngest brother) 



This June, ktonrg akn celebrate abah d twins'  birthday (19th and 21st June) .... tp dh celebrate in advance juger!! hehee

                                          Red Velvet Cake With Cream Cheese Frosting~ Yummy!!

         Nila gmbr diorg!!! + my youngest sister tu nak juga enter frame sbb on her birthday hrtu tak smua dpt celebrate birthday dia~ (^_^)




Menu makan malam kami~ Laksa Penang, Ayam Golek Black pepper n Red Velvet cake! 

~Special Birthday CC~ 54cupcakes in a box~

Special Birthday CC ordered by my mom-in-law utk kakaknya~ blaku sedikit kekalutan time tu sbb sgt2 in hurry n kalut nk bsiap blik k Kedah-Perlis~ then gmbr pon tk sempat nk snap betul2! hoho~ 

yg ni CC utk mak long Ashirah~ yg kaler green tu butter cc ~ yg kaler pink tu red velvet cc tp topping smua nya buttercream~ kek sy smpi ke Gurun!!!!! alhmdulillah~ selamat smpi~




                   Alhmdulillah~ lepas majlis akad nikah~ smua family Jaafar& Jahara berkumpul kt Gurun (yg mne bkesempatan pulang) n we celebrated the birthday in advance~ smua happy n suke these cupcakes~ (^_^)

yg ni link utk gmbr2 time kenduri~ insyAllah lpas ni ade lg la tu yg di upload oleh mereka~ http://www.facebook.com/home.php?sk=group_345767515345

~:: rED VeLvET cc +cREAM cheEsE fROStIng ::~ UNforgettable Experience~








Salam Uols!!! Welcome back Musnida Bakery~(^_^) !!!! 

Last 2 weeks mmg sgt2 hectic! mane taknyer~ cuti sekolah~ order banyak esp 4 weddings~birthday~ etc.. Alhmdulillah, skg ni dh ok sket~ bleh taip2 entries n everything~ disebabkan kesibukan ... byk yg sy tlupa amik gmbr~ seyes sgt sedih~ yg sempat sy shoot ni jela~ 

REd VElvet CC ~ ordered by kawan FB sy~ tk knal pon akk ni sape~ dia pnah order apam polkadot, cistat mini and fruit tartlet mini ~ then bru2 ni dpt lg call~ 3 days b4 blik ke Utara, dia mtk sy buatkn red velvet CC utk htrn adik lelaki dia klu tak silap~

Apam polka DOt


Blueberry Cistat(mini)

Fruit tartlet (mini)

Kak Shikin ni sgt2 friendly~ felt so nice to talk with her even though I didn't know her personally( sbb yg buat delivery utk dia was my hubby) ... then I tnye la dia~ how was the food tasted~ then she said that everyone was so happy and enjoyed them~ Alhmdulillah~ good response dr dia and I felt happy and satisfied too!!! 
Then.. the best thing yg sy nk share kali ni~ sgt2 bertuah sbb kak shikin ade share satu secret recipe utk buat Red velvet CC which is sy rase klu org lain mmg tak kan@susah nk buat pkara mcm dia buat ~  dia share ngn sy mcmne nk buat REd VElvet Cake pling best~ nk tau tk??


This is beet root~ kak shikin told me that she always uses this when she bakes red velvet cc~ BUT~ UNFORTUNATELY kt area Gombak~ Batu Caves~ Selayang smpi ke KL(Chow kit) sy cari benda ni tp tk ade~ sgt frust~ so.. klu ade dkalangan uols yg dpt cari menda ni n lg bgus klu ade kt area Selayang~ tlg bgtau sy !! ASAP


REd Velvet b4 diletakkn lam Oven~ 



                                                        setelah masuk lam oven~ inilah hasilnya~

ni hasilnya setelah dihias mengikut permintaan kak shikin~ tp tak cukup lgi~ sbb time tu tkde idea mcmne nk buat butterflies~ hoho~


alhmdulillah~ the butterflies pon appeared!!! huhu ~ 




                                           close up sket~ (^_^)~

jd tk?? the butterflies from hearts~ haha 


then~ inilah yg sy htr pd kak shikin on that day ~ takkan sy lupakn sbb sy dpt mkn red velvet cake yg dia buat!! sgt SEDAP! seyes!!  mmg kalah DELIcious! sgt sedap~ sepotong pon rase tk cukup~

Alhmdulillah~ syukur pada Allah Taala yg mengurniakan customer mcm kak shikin~ tk lokek ilmu~ willing to share the secret with new baker mcm kami~