Sunday, October 23, 2011

~:: 1001 kisah hidup... suka duka::~


Entri kali ni sgt2 la special~ sbbnya kali ni Allah dh kenalkn kami dgn sorg hamba Allah yg bnama Rezuan REzali~

Bila Tuhan Menguji

Assalamualaikum...
nur nak berkongsi perjalanan hidup seorang hamba Allah nie. dia menderita sakit sendi akibat accident lepas dia ambik result spm dia tahun 2004. kalau tak silap, umur dia dah 25 sekarang.

Rezuan Rezali (fesbuk rezuan)
SMK Merchang, Marang, Terengganu (1999-2003)
UiTM Arau, Perlis


selepas je eksiden tu, dia takde kecederaan luaran. tapi kuasa Allah kita tak tahu. dia mengalami kecederaan dalaman yang serius. 


sebelum nie sebelah kaki dia dah kena potong. malangnye, sebelah lagi terpaksa dipotong. this pic a day before dia operate.



mengikut cerita kakak nur, rezuan nie seorang yg sangat kuat semangat. semoga Allah lebih kuatkan lagi semangat rezuan, sembuhkan penyakit dia.

keadaan rezuan yang terpaksa menggunakan stoma bag.


gambar selepas operation amputate kaki rezuan. doktor kata dia kena meniarap selama 4 minggu selepas operate nie.



Rezuan sekarang berada di PPUM wad 8U



kepada anda-anda yang mengenali Rezuan, atau yang prihatin dengan nasib dia, boleh la datang menziarahi dia di PPUM wad 8U. Semoga keprihatinan anda semua dapat memberi semangat kepada diri dia.

yang ingin menyalurkan sumbangan kepada dia boleh salurkan sumbangan anda ke akaun Bank Islam Rezuan Bin Rezali, no akaun 13044-02-076350-4

atau hubungi ibunya Puan Zaiton : 019-7141457

(gambar-gambar ni diambil oleh Rosnida Omar pemilik blog Musnida Bakery)

hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa anda-anda yang membantu rezuan walaupun dengan hanya mendoakan dia. walaupun dia bukanlah saudara sedarah sedaging kita, tapi dia tetap saudara seislam kita.
(marah betul nur dengan manusia yg mempersoalkan hubung kait rezuan nie dengan orang yang bantu dia. tak boleh ke tolong dia walaupun dia bukan saudara mara kita?aihhh...geram!huhu...)




~::Roteeyyyyy FreSh (^_^) ::~


Loaves ordered by Kak Sabariah( Fara's mom)...ktenye dia suke sgt mkn roti..tanak yg ada inti so, dia order la loaves nih.... alhmdulillah..dia puas hati~ mna taknya.. roti ni bru kuar dari oven terus kmi htr... ktenye sgt gebu n sedap!

Roti hasil kerja Muscamarol Effendy ni mmg sedap.. wlaupon kat luar sna byk yg jual roti..tp roti kmi ttp yg terbaekkkkk!! sbbnya mmg kami guna bhn2 yg bkualiti,bersih,halal dn suci... tiada bhn pengawet mknn sebagaimana dgunakan oleh syarikat roti tkemuka....(.. pling lme tahan 3@4 hari je~ takla smpi seminggu..dua minggu....)

Kami terima tempahan daripada individu yg sukakan kesegaran roti,yg mementingkn kesihatan(tk suka bhn pengawet dlm mknn)..dan yg paling penting sukakan roti home-made~ mcm buat sendiri kt rumah!!
Klu ada sesiapa yg ingin membuat tempahan secara pukal~ kami amat2 mengalu2kn tempahan daripada anda~

~Chocolate ~Birthday Gift::~


"Happy Birthday Fara"

Set Coklat 35 biji ordered by fara utk fara jgak..BFF ktenye... tq Fara Malek! 

~Red Velvet Cupcakes~






Red Velvet~ ordered by nisa utk wedding day~ Selamat Pengantin Baru utk Nisa~