Thursday, March 29, 2012

~:: Anniversary Cake::~ RV lg....


Red Velvet Cake~ Tq soo much Beyla.. repeat order from her... hrtu birthday cake elmo.. 3 hr lpas red velvet cake utk wed anniversary.... tq sooo much beyla~ 









yg ni pon tmasuk jga lam order list dia... tq!! 


~:: Pop Cake::~

Pop cake..anyone?? 

Dh byk kali bcita2 nk buat pop cake secara serius dgn coklat yg bwarna warni tp ntahla... yg ni je menarik perhatian.. haha... kali ni btul2 nk jual la pop cake ni.. sbb bdak2 suke.. kt dlm tu coklat moist kek diadun dgn buttercream+choc ganache.. mmg sedappp... 

try jgak buat lollipop cake tp masih blum jd lg.. tk btul teknik kot nk cucuk lillipop stick.. huhu..  




 then come out dgn yg ni jela.. utk doorgift... djamin tk comot!!! seriously...  tkpela klu nk bwk tunggang tbalik pon... kek ni kt luar tu ade coklat keras.. 

yg ni sy jual RM1.70 satu biji..min order 25 biji la...
sape2 bminat bleh kol saya k!! sgt2 sesuai utk doorgift birthday pasrty@ ape2 mjlis la~ yg penting tk comot+tahan lama~ 

~:: Kuning+ Biru:~ Kek Pertunangan


Selamat Bertunang Ina n Iwan.. 

I got an ad hoc order from my hubby's friend..less than 24 hour ni.. sgt2 ad hoc.. 
Royal icing+fondant..i tried my best.. ini jela yg tmampu... alhmdulillah.. everything went well... tq soooo much to my kiddies yg memahami passion teacher diorg nih... 

Gmbr ni I snap pon time tgh kalut.. mmg tk puas snap tp customer dh tgu dpn rumah.. tknak dh jd cam dulu2.. asik tk snap je.. last2 nyesal.. haha





1st time combine this color.. not bad... cuma teringt Perlis tiba2.. heheh (^_^)




Wednesday, March 21, 2012

Birthday Bash Promotion~



Pakej istimewa utk mereka2 yg ingin celebrate birthday~ especially kiddies~ mmg sukekn birthday party~ so this year, Musnida Bakery ingin mempromosikan set utk sambutan hari lahir~ 



Antara makanan yg tersenarai~ 

Apam Polkadot

Mufin~ Gift~ 


Chocolate Lollipop


Chocolate Lollipop with Edible Image

Birthday Cakes~ 






~PROMOSI PERKAHWINAN 2012~


PROMOSI PERKAHWINAN 2012

Salam sejahtera utk semua pelanggan dn pengikut setia Musnida e-Bakery~ 2011 adalah tahun permulaan bisnes kami~ Alhamdulillah..bisnes mkin dikenali tp yg pasti masih banyak yg perlu dipelajari.. tanpa sokongan daripada keluarga, sahabat handai serta rakan2 sekalian Musnida Bakery tidak akan ke mana2~ Setinggi ucapan terima kasih kpd smua krn byk memberi sokongan padu utk kami teruskn bisnes ini.. dengan berbekalkn sedikit pengalaman dan ilmu yg diperolehi, pada tahun ini Musnida Bakery ingin menawarkan banyak pakej2 menarik khas utk mereka yang ingin mengadakan majlis pertunangan dan perkahwinan..

Diharap semoga dengan pakej2 yg ditawarkn dapat membantu menjayakan majlis kalian nti~ kami menjanjikan yg terbaik utk anda!! 


Pakej2 ditawarkan hanyalah serendah Rm1500-Rm3500 shj!! sgt berbaloi~  UTK KEK PERKAHWINAN+CENDERAHATI TETAMU+ SET HANTARAN oi~*

Pada yg ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut, boleh emelkn pada musnida@gmail.com@ hubungi 019-6570420 (nida).. 




PAKEJ A



PAKEJ B




PAKEJ C



Pada yg ingin mendapatkan set hantaran( kek/coklat/tartlet) dan cenderahati, kami menawarkan pakej serendah RM1700 shj!! utk 1000 org tetamu~ 



Pakej utk mereka yg ingin mndapatkan kek perkahwinan & set hantaran... pakej yg ditawarkan serendah RM350 shj!!!! sgt2 berbaloi! 







Utk mengetahui feedback daripada customer kami, bleh add kami di Facebook~ MUSNIDA CAKES HOUSE & LIKE PAGE KAMI ~ MUSNIDA BAKERY~ 


* HARGA YG TERTERA TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN~ SILA KLIK DI KOS PENGHANTARAN UTK MAKLUMAT LANJUT~ 

Tuesday, March 20, 2012

~ :: Blue Colour Wedding Theme::~














Alhmdulillah...skali lg Musnida Bakery dberi kpercayaan utk mnyediakn set kek htrn n kek tingkt.. wlaupun ni 1st time sy buat kek tiers tiang tbenanm... stelah bmacam2 dugaan.. sy mengambil masa kurang lebih 3 jam nk siapkn kek ni..alhmdulillah~ sy sndiiri pn mcm tk pcaya bleh buat sbegini...klu dulu sblum ni tgk je org buat.. skg pengalaman tu sendiri dirasai...huuhh... penat hilang bla tgk org happy~tp byk lg yg perlu dpelajari... teknik yg btul serta kesabaran yg tinggi sgt2 dperlukan oleh smua baker~

~:: Hantaran Set~ Wedding n Engagement~

Pink wedding theme~

Dpt Order drpd Aunt Norsi~ utk ank buahnya~ aunt mtk nida buatkn kek htrn siap ngn hiasa kt kotak~ apa lg... trusla menyiapkn bunga stokin~ 


1st step~ kna siapkn bunga dulu~ 


step 2~ menyiapkn kotak+bunga~ 


dah siap~ tinggal nk letak kek sj~

setelah kek siap~

cupcake version~ 




set htrn utk tunang n kawen~ yq aunt norsi~