Monday, February 9, 2015

♥♡Birthday Cake ♥ Frozen Themed♥♡

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

~Frozen oh Elsa...~ 
Entry kali ini saya nak share gambar-gambar kek harijadi yang bertemakan Frozen. Memang demam Frozen Elsa ni tak habis-habis lagi. tadi pun dapat lagi order kek birthday tema Frozen. alhmdulillah..trimakasih pd customer y sudi order

More to share...inshaAllah...




♥♡Doorgift Apam Polkadot♡♥

Entry kali ini berkenaan dengan apam polkadot... alhamdulillah..dah hmpir 5 tahun mengusahakan Musnida Bakery sampai ke hari ni masih lagi tinggi permintaan terhadap apam polkadot ni. apa taknya,bukan setakat harganya yg amat2 murah--hanya rm18/50biji utk y berinti n rm15/50biji utk yang tiada inti,apam ni sedap dan sesuai utk semua golongan..yes! SEMUA lapisan masyarakat dpt mkn apam ni.. bdak2 kecik sgt sukakn rupa apam y comel n warga emas pn sukakn rasanya y kurang manis.. 

Jujurnya, apam memang sangat sesuai utk org yang sakit tekak macam saya sekarang ni..memang tenagh reject makanan yang berminyak sekarang..hihii..

RM1.00/bj
Min order 50biji


Ok..gambar apam polkadot kat atas ni yg gebu gebas saiz sebesar Muffin ni murah sangat. rm1.00 sahaja utk satu bekas siap packaging mcm ni..Sesuai utk djadikan doorgift perkahwinan.. mmg berbaloi2 untuk yang tercari-cari cenderahati yang murah.. 


RM 12/balang

♥Doorgift Muffin♥Murah♥

'Doorgift' atau Cenderahati Muffin ini sangat-sangat sesuai untuk apa jua majlis seperti perkahwinan, pertunangan, akikah, majlis ulang tahun kelahiran mahupun majlis doa selamat....

Muffin yg comel ni djual hanya dgn harga RM1.00 sebiji. murah kan?? muffin+individual box macam ni.. minimum order 50biji

Tempahan 1000pax ++ akan mendapat special discount dari kami! ^_^ 




Tq pada customer yang sudi menempah 1100pax muffin coklat & pandan dr kami.. terima kasih. 
^_^ 



♥♡Engagement Cake♥♡

♥Special Engagement Cake♥

1st time dpt order kek tunang y mcmni... 2 bji plak tu..design sama.. Actually, ni last minute order dr pelanggan tetap Musnida Bakery... wlaupn last minit tp alhmdulillah...smua dpt  dsiapkn sperti y dminta...

♡♥ Reunion Cake♡♥


♥Reunion Cake♥

Kek 'reunion' ni ditempah khas oleh Pn. Musrawati.. tqsm :D 

2kg Red Velvet Cake layered with cream cheese frosting,topped with fondant n custom edible image ni selamat smpi ke Kangar, Perlis! 
yes.. Kangar...kami hantar mgunakan pkhidmatan bas ekspress dari Hentian Duta.. trus k Kangar..

Alhamdulillah.. bukan pertama kali kmi mgunakan khidmat bas ekspress ni..alhmdulillah..setakat hrni..kmi pnah mbuat pnghantaran k Terengganu,Perak,Kedah,Kelantan,Johor,dan Perlis..

Jadi..pada y ad d luar KL.. still bleh mmbuat tempahan ngn Musnida Bakery..asalkn korg sgup amik kt stesen bas.. 




Logo Derma English School... di edit oleh supplier edible image.. tahun 1972.. dh brp tahun eh? rasanya dh lebih 40 tahun warga nya mninggalkn sekolah ni... jeles btul..still in cntact... 




Actually dh tkde idea how to deco d cake.. last minit idea dtg buat cmni..alhmdulillah..customer n friends pn sgt puas hati..tq again! 


♥♡Wedding cake♡♥





السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

1st entry utk tahun 2015..Alhmdulillah..msih dberi kesempatan olehNya utk menaip sebaris dua kata2 khas utk pembaca blog y pd sy...bkn sj dh bhabuk n bsawang...tp dh hmpir berkubur pn... terima kasih pada customer y tk putus2 mmberi dorongan pd sy utk terus mmberi update mngenai MUSNIDA BAKERY.. 



Kek ditempah oleh seorang kenalan.... trimakasih kak! 
katanya nk kek tinggi n ad satu je bunga.

Merah n putih mmg kombinasi warna yg sgt cntik!